fredag 19 januari 2007

Mer om besökssiffror

Beta Alfa, den ständigt ouppnåeliga trean på Bloggtoppens Data/IT-lista, har en intressant artikel om Bloggtoppens siffror. Det visar sig att Alla Listors Etta, Tjuvlyssnat, som har mer än 120.000 besökare enligt Bloggtoppen i det mer officiella KiaIndex "bara" har styvt 60.000 besök.

Damon Rasti som ligger bakom Tjuvlyssnat har själv varit medveten om att siffrorna på Bloggtoppen är haussade. Redan i November förra året varnade han för friserad statistik. Media hugger ju gärna på saftiga siffror, så Rastis varningar klingar alltjämt ohörda utanför den inre kretsen av webb- och bloggbevakare.

Problemet är marknadsföringen. Säljer man annonsplats så får man så klart ett bättre pris om man hänvisar till Bloggtoppens statistik än till KiaIndex' lite fjöligare siffror. Dock är KiaIndex ett instrument för Sveriges Annonsörer, som är intresseorganisationen för Sveriges reklamköpare, så med tiden kommer allt fler nog att hellre titta på KiaIndex än Bloggtoppen innan de spenderar reklambudgeten.

Det viktiga
Jag hade just nu haft 3.630 unika besökare om jag hade fått vara kvar på Bloggtoppen. Detta hade inneburit en fjärdeplats i Data/IT (något närmare Beta Alfa!) och en 86:e plats totalt. Fuskronny har klättrat något sen sist, men är iallafall fortfarande utanför top 100. Min "mätpunkt", Stationsvakt har fallit något och är 94:a just nu.





Andra bloggar om:





Inga kommentarer: