onsdag 28 februari 2007

Moderation eller inte?

Mitt test av Twinglyeffekten resulterade i hela fyra besökare och en fråga. Modereras blogginläggen eller inte? Twinglys Carl Frdrik Wettermark säger i en kommentar att "Såvitt vi vet modererar vare sig SvD eller DN inlägg"

Detta med anledning av att mitt inlägg tog så lång tid på sig att dyka upp, och även noteringen att de flesta av de tretton blogglänkarna till artikeln i fråga hade tidsstämplar som låg inom ramen för dagarbetstider. Alla utom en, som hade 02:36 natten till söndagen.

Stationsvakt har en instruktionsvideo om Twingly där det påstås att de bägge tidningarna modererar. Tesen styrks av det säregna alkoholdyrkarsällskapet GROOCH UNITED, som känner sig Utfrysta av Twingly, SvD & DN. Dom verkar ha testat sin tes med detta:

Grooch U gjorde en grej en olycka i Norrtälje hamn lite senare och Twinglade den. Man får tycka vad man vill om den sortens humor (jag gillar den inte) men det intressanta är att Grooch-s blogginlägg aldrig dök upp på SvD-s sajt.

Detta talar nog för att i alla fall SvD modererar. I det här fallet är det nog lika bra. Tänk om den drabbade hade dött i sviterna efter olyckan några dar senare?

Expertmoderatorer
En ren händelseartikel är det nog inte så svårt att moderera bloggkommentarer till, men värre blir det när det är komplicerade och/eller känsliga ämnen som avhandlas. Då bör moderatorn kunna en del i ämnet i fråga.

Hursomhelst så tycker jag nog att både DN och SvD borde klargöra huruvida de modererar eller inte.


Andra bloggar om:





2 kommentarer:

Anonym sa...

Twingly modererar inte. Det talar de själva om i en kommentar till mitt senaste inlägg.

Anonym sa...

Att Twingly inte modererar torde framgå av inlägget?

Frågan är om de bägge morgondrakrna modererar eller inte.