onsdag 26 september 2007

DN Modererar

Jag har tidigare här på Fuskbloggen resonerat om Twingly och moderering. Det stod klart från början att Twingly själva inte modererar, de levererar ju rådata till sina kunder. Men moderar kunderna?

Jäpp. Kolla här: Dagens Media berättade häromdan att Dn.se har beslutat att plocka bort alla länkar från bloggar som handlar om konstnären Lars Vilks. Redchefen Charlotta Friborg säger så här:

-Vi bedömer det som en utgivarmässigt komplicerad fråga och har valt att inte göra det av det skälet. Vi gör en bedömning från fall till fall
Just det här handlar om Vilks teckning av profeten Muhammed som rondellhund och DN-s institutionella feghet. (Vad 'det' syftar på framgår inte av notisen. Men det gäller nog faktum att DN skulle länka till bloggar som kanske skulle dra på sig Muslimsk Vrede, vilken i sin tur skulle speglas över på något av det mest Politiskt Korrekta som finns i Sverige, DN)

Nåväl: Nu vet vi att DN modererar aktivt. Det förvånar egenltigen inte även om det här exemplet är lite pinsamt, på min ära.


Andra bloggar om:




Inga kommentarer: